Αναζήτηση
Καλάθι 0
0,00 €

Blog

 1. Μέτρα Προστασίας για τους Οδηγούς Οχημάτων από τον Covid-19

  Καθώς βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, είναι σημαντικό να ακολουθούμε κάποιους κανόνες προστασίας και υγιεινής από τον COVID-19. Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζεται να υιοθετήσουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

  Διαβάστε Περισσότερα
 2. Ελαστικό Αυτοκινήτου: Βασικός Παράγοντας Ασφαλούς Οδήγησης

  Η ομαλή λειτουργία ενός οχήματος καθορίζεται πάντα από το ελαστικό. Πρόκειται για το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου μας με τον δρόμο. Γι’ αυτό η σωστή χρήση των ελαστικών μας κατά την διάρκεια της οδήγησης μας προσφέρει εγγυημένη ασφάλεια σε όλες τις καταστάσεις. Επιπλέον, επιμηκύνει την διάρκεια ζωής τους, ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην οικονομία καυσίμου.

  Πώς μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε την ορθή χρήση των ελαστικών μας για να μετακινούμαστε πάντα με ασφάλεια;

  1. Η σημασία του προληπτικού ελέγχου
  Ο καλύτερος τρόπος επίλυσης κάθε προβλήματος δεν είναι άλλος από την πρόληψη. Όσον αφορά τα ελαστικά, είναι σημαντικό να ελέγχετε την πίεσή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, μην αμελείτε και τον έλεγχο της ρεζέρβας, καθώς ενδέχεται να τη χρειαστείτε κάποια στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, τα ελαστικά θα πρέπει να έχουν την πίεση που αναγράφεται στο βιβλίο χρήσης του αυτοκινήτου σας.

  Επιπλέον, διενεργείτε τακτικά και έναν επιτόπιο

  Διαβάστε Περισσότερα
 3. Συντήρηση Ελαστικών: 6 Tips για μέγιστη διάρκεια ζωής!

  Γνωρίζατε ότι η κατάλληλη φροντίδα των ελαστικών σας μπορεί να επιμηκύνει την διάρκεια ζωής του πέλματος; Σας παρουσιάζουμε τα 6 βασικά tips για την σωστή συντήρησή τους.

  1. Ποια είναι η σωστή πίεση ελαστικών;



  Το πρώτο πράγμα που επηρεάζει άμεσα την ασφάλειά σας δεν είναι άλλο από την πίεση των ελαστικών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να την ελέγχετε τακτικά, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, όταν τα ελαστικά σας είναι κρύα. Ελαστικά με μειωμένη πίεση παρουσιάζουν υψηλότερη απόσταση ακινητοποίησης ενώ από την άλλη, ελαστικά με υπερβολική πίεση παρουσιάζουν αυξημένη φθορά στο κέντρο του πέλματος μειώνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

  2. Εναλλαγή ελαστικών
  Η φθορά των ελαστικών που βρίσκονται στον άξονα κίνησης ενός αυτοκινήτου πραγματοποιείται με ταχύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Η συχνή εναλλαγή τους κάθε 15.000 με 20.000 χιλιόμετρα

  Διαβάστε Περισσότερα
 4. Ευθυγράμμιση & Ζυγοστάθμιση: Άγνωστες Λέξεις;

  Οι ενδεδειγμένες γωνίες και το τέλειο ζύγισμα των τροχών δεν έχουν να κάνουν μόνο με την άνεση. Έχουν σημαντικό μερίδιο στην ασφάλεια και στην τσέπη μας.

  Οι τροχοί που δεν είναι ευθυγραμμισμένοι σωστά επηρεάζουν το κράτημα και μειώνουν τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

  Η διάγνωση είναι εύκολη διότι το αυτοκίνητο τραβά αριστερά ή δεξιά, στο φρενάρισμα αλλάζει την ευθεία πορεία του, ενώ στρίβει διαφορετικά στις δεξιές και στις αριστερές στροφές. Ο δείκτης λανθασμένης ευθυγράμμισης είναι τα λάστιχα που φθείρονται ανομοιόμορφα και η θερμότητα που αναπτύσσεται κατά την κύλιση και δεν διαχέεται ομοιόμορφα στην επιφάνειά τους. Η ευθυγράμμιση αναλύεται στη γωνία σύγκλισης και στη γωνία κάμπερ.

   

   


  Σύγκλιση

  Αν οι τροχοί συγκλίνουν πολύ προς το κέντρο του αυτοκινήτου στο εμπρός μέρος, αυξάνεται η κατανάλωση και μειώνεται το έργο που παράγει το μοτέρ. Αντίθετα αν αποκλίνουν στο εμπρός μέρος, η τροχιά του αυτοκινήτου ε

  Διαβάστε Περισσότερα